KVED-2005
ДК 009:2005 перелік секцій
◄► Секція D Переробна промисловість
◄► Підсекція DA Виробництво харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів
◄► Секція D Переробна промисловість
◄► Підсекція DA Виробництво харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів
КВЕД-2005: Підсекція DA
Підсекція | Назва видів економічної діяльності та пояснення до них |
---|---|
DA | Виробництво харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів Харчова промисловість переробляє продукти рослинництва, тваринництва або рибальства в харчові продукти та напої для споживання людьми чи тваринами, включаючи також виробництво різних проміжних продуктів, що не є безпосередньо харчовими. Результатом цієї діяльності часто є супутні продукти вищої або меншої цінності (наприклад, шкури як продукт боєнь або макуха, як продукт олійного виробництва).Виробництво харчових продуктів групується за напрямками: виробництво м'ясної, рибної продукції, перероблення фруктів та овочів, виробництво жирів, молочної продукції, перероблення зерна, виробництво кормів для тварин, напоїв та інших харчових продуктів, виробів з тютюну. Виробництво може здійснюватися самостійно, а також на користь третіх осіб, зокрема, приватний забій худоби. Переробними вважаються підприємства, які торгують власною продукцією у власному магазині (наприклад, хлібопекарні, кондитерські, ковбасні лавки тощо). Проте, якщо перероблення є мінімальним (м'ясні, рибні лавки тощо), то підприємство відноситься до секції G “Торгівля; ремонт автомобілів, побутових виробів та предметів особистого вжитку”. Перероблення відходів боєнь для виробництва корму для тварин віднесене до групи 15.7. Перероблення відходів харчових продуктів, напоїв і тютюну у вторинну сировину віднесене до класу 37.20. Знищення відходів харчових продуктів, напоїв і тютюну віднесене до розділу 90. |
складається з наступних розділів:
Розділ | Назва |
---|---|
15 | Виробництво харчових продуктів, напоїв |
16 | Виробництво тютюнових виробів |